Maurits Thiel

Van jongs af aan is Maurits met muziek bezig geweest. Hij speelde eerst zelf slagwerk en drums, totdat hij de geluidstechniek ontdekte.
Hij begon in de popsector maar maakte al snel de overstap naar de Jazz en Wereldmuziek.
Van 2007 tot 2011 werkte hij bij het SJU Jazzpodium in Utrecht waar hij veel ervaring opdeed met zowel traditionele muziek als met avant-garde en experimentele muziek. Hierbij leidde de nauwe samenwerking met muzikanten en componisten tot de instelling dat techniek een middel is en niet het doel.
Toen het SJU overging in het huidige Tivoli-Vredenburg besloot hij als freelancer verder te gaan, gespecialiseerd in muziektheater, jazz, klassiek en contemporary muziek. Door de jaren heen is zijn bedrijf geëvolueerd van alleen persoonlijke dienstverlening naar een bedrijf dat in de gehele geluidstechniek kan voorzien, zowel ontwerp als materiaal en uitvoering.
Maurits heeft diverse geluidsontwerpen en talloze uitvoeringen op zijn naam staan met o.a. : Holland Opera, Silbersee, Percossa.

Door de jaren heen heeft zijn pad dat van Koen en Jan diverse malen gekruist wat uiteindelijk leidde tot een nauwe samenwerking in PME-tècnica Group.