Oscar Bouwmans

Oscar speelt van jongs af aan piano, en begeleidde verschillende koren. Zijn passie voor (nieuwe) technologie en IT, combineerde hij al vanaf de middelbare school met zijn passie voor muziek. Bij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag werd Jan Panis zijn hoofdvakdocent Sound Reinforcement. Via Jan leerde Oscar in 2015 ook Koen Keevel kennen en begon hij samen te werken met PME-tècnica.

Oscar is gespecialiseerd in hedendaagse muziek en muziektheater waaronder opera. Zo werkt hij onder andere met Kluster5, Holland Opera, LeineRoebana en verschillende componisten. Oscar streeft ernaar de musici het vertrouwen te geven dat hun klank bij het publiek goed overkomt, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun voorstelling of concert.

Daarbij ontwikkelt hij ook graag nieuwe oplossingen, voornamelijk in de vorm van software, om de uitvoeringen van (nieuwe) werken mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan surround-toepassingen in Max MSP, MIDI toepassingen voor complexe synthesizer-setups, en show control applicaties.