Waar staan wij voor

PME-tècnica Group is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het versterken of aansterken van klassieke muziek, waarbij de locatie niet uitmaakt. Dit kan een klassieke concertzaal zijn, maar ook een theater of buitenlocatie. Voor elke situatie zorgen wij voor een passende oplossing en een goed resultaat van het concert. Ook hebben wij veel ervaring met wereldmuziek en jazz. 
De technici die voor ons werken (of ingehuurd worden) zijn technici die een achtergrond hebben in klassieke muziek en daarin ook geschoold zijn (door opleiding via het Concervatorium, of geschoold door de PME-tècnica Group zelf). 
Een vereiste is dan ook dat de technici goed partituur kunnen lezen. Ook de omgang met dirigenten, componisten en musici staat bij ons hoog in het vaandel. Muziek maken we samen, daarom vinden we communicatie voorafgaand en tijdens producties erg belangrijk.

Bij de (modern) klassieke producties, of elk ander soort productie, zijn wij altijd nauw betrokken tijdens de pre-productie en ontwerpfase. Wij doen dit omdat we niet alleen naar speakers en microfoons kijken, maar ook naar de productie in het algemeen en naar raakvlakken met andere disciplines. Een productie komt namelijk niet door één discipline op zichzelf tot stand. Indien gewenst kunnen wij ook productionele zaken verzorgen.

Vaak worden er verschillende softwarepakketten gebruikt voor de diverse producties (zoals Max, Ableton Live, QLab, ProTools). We werken zelf met veel van deze programma's en wij houden onszelf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. 
Doordat we in 2020 de stap naar PME-tècnica Group hebben gemaakt, hebben we als bedrijf een groot scala aan hoogwaardige geluidsapparatuur in ons assortiment. We werken met het vlaggenschip van Allen-Heath, de dLive, en verder met merken als Meyer Sound, D&B, Kling&Freitag, Schoeps en Neumann.